matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
martaa.:
oblicz wartośc wyrazenie; (x − 2)
2
− (x−
√
3
)
2
dla x=2+
√
3
9 lut 12:24
stanislaw:
= x
2
− 4x + 4 − x
2
+ 2
√
3
x − 3 = − 4x +2
√
3
x +1 = −4(2+
√
3
) + 2
√
3
(2+
√
3
) + 1 = −8 − 4
√
3
+ 4
√
3
+6 +1 = −1
9 lut 12:31