matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
Agata:
Oblicz: 3+6+9+...+96
30 kwi 18:51
Adamm:
a
1
=3, r=3 a
n
=96=3+(n−1)*3 n=32
32*97
suma =
2
30 kwi 18:55
PW:
Dla formalności:
32
.
99
2
30 kwi 19:01
Adamm:
Fakt, dzięki
30 kwi 19:11