matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Agata:
Zbadaj rozniczkowalnosc funkcji f w punkcie x
0
gdy: f(x)=lxl, x
0
=0
30 kwi 16:23
Adamm:
f(x)−f(x
0
)
f'(x)=lim
x→x
0
x−x
0
x
0
=0, f(x)=|x| masz zbadać tą granicę, jej istnienie
30 kwi 16:53