matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Agata:
Obliczyć pochodną: a) f(x)=ax
3
+b/x+c
30 kwi 15:27
ZKZ:
b
f'(x)= 3x
2
a−
x
2
30 kwi 15:35
Blee:
tak trudno używać nawiasów?
ax
3
+ b
3ax
2
*(x+c) − (ax
3
+b)*1
(
)' =
x+c
(x+c)
2
30 kwi 15:36
ZKZ:
Zapis jest jednoznaczny .
30 kwi 15:37
Agata:
dziekuje ZKZ
30 kwi 16:21