asdsa
Franklin p_p: Dana jest funkcja
Wyznacz wzór stycznej do wykresu funkcji f(x) w punkcie x0=−1
Tak więc wychodzi mi f(−1)=0
| | 3 | |
Czyli funkcja kierunkowa ma wzór y= |
| x+{3}{2}, ale ponoć błędnie, może to ktoś przeliczyć? |
| | 2 | |
Bo sprawdzałem u siebie rachunki i nie mogę dopatrzyć się błędu... ( Nie mam wyników bo to
jakaś badziewna matura elektroniczna i pokazuje albo że dobrze, albo źle)
30 kwi 00:59
Basia: nie widzę żadnego błędu
wyszło mi tak samo
30 kwi 01:06
30 kwi 01:11
Basia: dobrze przepisałeś
spróbuj w odpowiedzi zapisać te ułamki w nawiasach y = (3/2)x+(3/2)
albo w postaci dziesietnej y=1,5x+1,5
30 kwi 01:14
30 kwi 01:17
Basia: Nie całkiem prawidłowo ze strony serwisu. Programista się nie popisał
30 kwi 01:19
Basia: Widziałam, że są rozwiązania. Myślalam, że może nie masz do nich dostępu
30 kwi 01:21
Franklin p_p: No właśnie w jednym z zadań zaliczyło mi wynik w ułamkach, więc faktycznie dziwnie sobie uznali
raz tak a raz tak
30 kwi 01:22