matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ds
baa:
a
2
−b
2
a
Ile jest równe
, jeśli
=2005
b
2
a+b
29 kwi 22:32
Basia:
a= 2005(a+b) a = 2005a+2005b −2004a = 2005b
2005*b
a = −
2004
a
2
−b
2
a
2
2005
2
=
− 1 =
− 1 =
b
2
b
2
2004
2
2005
2
−2004
2
(2005−2004)(2005+2004)
=
=
2004
2
2004
2
4009
2004
2
29 kwi 22:39
baa:
Dzięki
29 kwi 22:43