√5+√17 | ||
x1= | ||
2 |
√5+√17 | ||
x2= − | ||
2 |
√5−√17 | ||
x3= | ||
2 |
√5−√17 | ||
x4= − | ||
2 |
5+√17 | ||
t1= | ||
4 |
5−√17 | ||
t2= | ||
4 |
5+√17 | 5+√17 | |||
1=( | )2 + ( | ) a + b | ||
4 | 4 |
5−√17 | 5−√17 | |||
1=( | )2 + ( | ) a + b | ||
4 | 4 |
5 | ||
I z tego obliczamy a (mi wyszło − | ,a następnie b, które wyszło mi dziwne) | |
8 |
5−√17 | 5+√17 | |||
f(x)=(x2− | )(x2− | )+1= | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |