matoda eliminacji gaussa
mariola: Stosujac metode eliminacji Gaussa, rozwiazac uklad rownan:
x −y +2z −t = 1
2x −3y −z +t = −1
x +7y −t = 4
9 lut 11:56
Mateusz: Wskazówka Metodą eliminacji Gaussa mozna obliczać takie równania które wpisane w macierz
utworza macierz kwadratową
9 lut 12:12
mariola: nie mogę tego obliczyć tak żeby wyszło mi np x=7 y=4
wyjdą mi rozwiązania np x= 1+ 3t...
o to chodzi
9 lut 12:28
jo: Spróbuj tą metodą rozwiązać normalnie tą macierz... ciężko tutaj cokolwiek podpowiedzieć.
9 lut 14:36