Funkcja kwadratowa
Grzechu: Rozwiązuje zestawy maturalne z zad info. Mam odpowiedzi w linku. Równanie funkcji kwadratowej
Wytłumaczy mi ktoś czemu założyli ze to miejsca zerowe skoro wartość funkcji podali 10

?
https://imgur.com/a/pD3Qq70
28 kwi 17:33
aniabb: założyli że to miejsca zerowe innej funkcji (g) takiej o 10 mniejszej
28 kwi 17:35
Bogdan:

x = −2 i x = 4 to nie miejsca zerowe.
A = (2, −6)
| | −2 + 4 | |
Odcięta wierzchołka paraboli xw = |
| = 1 |
| | 2 | |
28 kwi 18:10
aniabb: i dlatego pytał dlaczego tam są słowa że to miejsca zerowe.. nie zauważył że dalej jest g(x) =
f(x)−10
28 kwi 18:19
Grzechu: ok dzieki
28 kwi 18:44