1 | π | |||
Jeżeli sinα= | , to jednym z rozwiązań jest α= | |||
2 | 6 |
π | π | |||
sin(π− | )=sin | |||
6 | 6 |
π | 5π | 1 | ||||
− obie liczby | i | mają ten sam sinus równy | . | |||
6 | 6 | 2 |
π | 5π | 1 | ||||
sin(− | ) = sin(− | ) = − | ||||
6 | 6 | 2 |
π | π | π | ||||
Od − | do − | jest tyle samo, co do − | do tego drugiego punktu x. | |||
2 | 6 | 2 |
π | π | π | ||||
− | −(− | )=− | −x | |||
6 | 2 | 2 |
π | ||
=−π+ | ||
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |