Piotr P.
kostka do gry : Rzucamy trzykrotnie kostka do gry .Oblicz prawdopodobienstwo ze otrzymamy
co najmniej jedna "jedynke" , pod warunkiem ze otrzymamy co najmniej jedna"szostke"
28 kwi 09:57
Blee:
| | 1*1*3 + 1*4*6 + 1*1*3 | |
P(A|B) = |
| |
| | 1*5*5*3 + 1*1*5*3 + 1*1*1 | |
28 kwi 10:39
Marek: | Ω | = 63 = 216
B ' − zdarzenie , ze nie wypadla " szostka" , | B '| = 53 = 125
P(B) = 1 − P(B ' ) = 91/216
A ∩ B − zdarzenie ,ze wypadla co najmniej jedna "jedynka " i jedna " szostka "
| A ∩B | = 30
P(A|B) = 30/91
28 kwi 15:05
Piotr P.: Dziekuje bardzo !
28 kwi 15:33