okręgi
hmm: Znajdź zbiór wszystkich środków okręgów odcinających na dwóch prostych prostopadłych odcinki o
długościach 2a i 2b
27 kwi 18:18
Blee:
a masz podane te proste
27 kwi 18:31
hmm: nie, w odpowiedzi jest żeby wziąć sobie osie układu współrzędnych
27 kwi 19:29
Mila:
Jaki poziom edukacji?
27 kwi 20:40
hmm: liceum
27 kwi 20:47
Mila:

S(x,y)− środek okręgu
x
2+b
2=r
2
y
2+a
2=r
2⇔
x
2+b
2=y
2+a
2
x
2−y
2=a
2−b
2
1) a=b
x
2−y
2=0⇔(x−y)*(x+y)=0 suma prostych
y=x lub y=−x
2) a≠b hiperbola
27 kwi 22:03