1 | ||
P{ΔDEC}=P= | PΔABC} | |
2 |
c' | ||
ΔDEC∼ΔABC w skali k= | ||
c |
PΔDEC | P | 1 | |||
= | = | ||||
PΔABC | 2P | 2 |
1 | |
=k2 | |
2 |
1 | ||
k= | ||
√2 |
1 | a√2 | |||
|CE|= | a= | |||
√2 | 2 |
a√2 | ||
|EB|=a− | ||
2 |
CE |
| √2+1 | ||||||||||||
= | = | |||||||||||||
EB |
| 1 |
P(ABC) | 2P1 | ||
= k2 ⇒ | =k2 ⇒ k=√2 | ||
P(EFC) | P1 |
x+y | y | y | ||||
to | =k ⇒ 1+ | =√2 ⇒ | = √2−1 | |||
x | x | x |
x | 1 | |||
to | = | = √2+1 | ||
y | √2−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |