Niech A, B będą zdarzeniami losowymi zawartymi w przestrzeni omega
ReMi: Niech A, B będą zdarzeniami losowymi zawartymi w przestrzeni omega takimi, że P(B)=P(B') oraz
P(A|B) + P(A|B')=0,75. Z góry dziekuję za wszelaką pomoc <3
26 kwi 18:15
Adamm: Przeczytaj co napisałeś/łaś
26 kwi 18:19
ReMi: Faktycznie, oblicz P(A), przepraszam
26 kwi 18:21
Adamm:
P(B)=P(B')=1/2
i lecimy z definicji
| P(A∩B) | | P(A∩B') | |
| + |
| =0,75 |
| P(B) | | P(B') | |
P(A∩B)+P(A∩B')=0,375
P(A)=0,375
26 kwi 18:32
ReMi: Dziękuję ślicznie <3
26 kwi 18:36