matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
niko:
a)Zbadaj monotoniczność ciągu o wyrazie ogólnym an= −3n+2
25 kwi 21:36
aniabb:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/763.html
25 kwi 21:37
Tadeusz:
a
n+1
−a
n
=−3(n+1)+2+3n−2=−3n−3+2+3n−2=−3 ... i wniosek
25 kwi 21:39