matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz długosci boków trójkąta
anulka__1990:
oblicz długosci boków trójkąta w ktorym
2
cosα=
5
jak to obliczyc po kojei bo niewiem
9 lut 10:31
stanislaw:
cosα =
6
b
6
b
=
2
5
2b = 30/2 b = 15 6
2
+a
2
= 15
2
36 + a
2
= 225 a
2
= 225 −36 a
2
= 189 a = 3
√
21
9 lut 11:21
anulka__1990:
dziekuje
9 lut 11:29