matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
iks:
Wyznacz o ile istnieje pochodna funkcji w punkcie xo:
⎧
x
2
−1 gdy x≥4
f(x)=
⎨
xo=4
⎩
5x−5 gdy x<4
25 kwi 18:09
iks:
Wystarczy policzyć pochodną pierwszą, która wychodzi 2x=8 oraz drugą, która wynosi 5? Czy źle myślę?
25 kwi 18:09