pensje
Srednia : Mowi gosc nr 1 − Szef mowil ze dostaniemy podwyzke srednio o 100zl
Gosc nr 2 −−− Niemozliwe pracuje nas tutaj oprocz szefa 20 osob i kazda z tych osob dostanie
tylko o 70 zl wiecej
Gosc nr 3 −−− Mozliwe , mozliwe przeciez nie wiesz o ile wieksza pensje bedzie mial szef
jak duza podwyzke dostanie szef ?
25 kwi 12:52
Srednia : Mozna tez prosic o pomoc w tym zadaniu ?
25 kwi 13:58
Blee:
21*100 = 2'100 <−−− tyle łącznie dostaną podwyżki
20*70 + 1*x = 1'400 + x =2'100 −> x = 700 <−−− tyle dostanie szef
25 kwi 14:04
Srednia : dziekuje .
Jeszcze tylko z tym wzrostem zostanie
Nastepne dwa ostanie zadania zrobilem
25 kwi 14:10