matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto umie??
Niunka:
Wyznacz liczbę x ktorej 7% jest rowne 28.
9 lut 10:01
xyhoo23:
7% − 28 100% − x x= (100 * 28) / 7 = 400 chyba tak
9 lut 10:21
jo:
Albo po prostu 7%x = 28 i wychodzi jak wyżej.
9 lut 10:22