:((
Niunka: Pomóżcie.

Dla liczby x spełniony jest warunek |3x − 6| = 6−3x. jak to obliczyc?
9 lut 09:22
jo: Porównaj z definicją wartości bezwzględnej.
9 lut 09:45
Niunka: dalej nie rozumie.

bo ja mam test i tam są dziwne odpowiedzi. JO pomóż
9 lut 10:00
jo: Zauważ, że |−(6−3x)| = 6−3x
Tak w ogóle to jakie jest polecenie?
9 lut 10:05
Niunka: Dla liczby x spełniony jest warunek |3x − 6| = 6−3x. Wówczas :
a) xε(−∞,2>
b)xε(−∞,−2>
c)xε<−2,+∞)
d)xε<2,+∞)
Ja też potrzebuje pisemne rązwiązanie tego.
9 lut 10:09
:): Niunka pomozesz?!
9 lut 10:14
jo:
x, gdy x≥0 (1)
|x|=
−x, gdy x<0 (2)
Wybieramy (2) ale 0 też może być więc znajdujemy dla jakiego x zachodzi x≤0
3x−6 ≤ 0 ⇒ x ≤ 2
9 lut 10:19
Niunka: no ale i to tak nie pasuje do zadnej z odpowiedzi
9 lut 10:23
:): jo pomozesz?
9 lut 10:24
jo: Jak to nie? odp. a)
9 lut 10:30
Niunka: a no prawda,juz nie umie myśleć a jeszcze tyle zadań

dzieki.
9 lut 10:32
jo: Powodzenia.
9 lut 10:33
Niunka: Dzieki
9 lut 10:35