Działanie na potęgach
Gustavo: Oblicz:
x2−sqrt(x)+2=0
gdzie x=1/(2*[sqrt 3 stopnia](2))
Dziwnie mi to przyznać, ale mi to nie wychodzi dobrze. Może błąd w odpowiedziach?
24 kwi 17:08
Krzysiek60: A tak po polsku to o co sie tobie rozchodzi?
24 kwi 17:20
english?yes!:
gdzie x=1/(2*cbrt(2))
24 kwi 17:26
PW: Pierwiastek piszemy (co jest po lewej stronie okienka edycyjnego pokazane) używając
p {}
bez spacji, między nawiasami piszemy wyrażenie pierwiastkowane.
Pierwiastek trzeciego stopnia:
p3 {wyrażenie pierwiastkowane}
24 kwi 17:27
piotr: Jeśli piszesz "oblicz", to powinieneś napisać:
x2 − sqrt(x) =
bez zera.
(3√2)2 − (3√2)1/2 − 2 = −2 − 6√2 + 22/3
24 kwi 17:27