matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
adaś:
i gdyby ktoś mógł by mi to rozpisać, prosze.
dx
∫
xlnx
23 kwi 21:32
Mariusz:
t = lnx
1
dt =
dx
x
dt
∫
=ln|t|+C
t
=ln|ln|x||+C
23 kwi 21:35
adaś:
dzięki
23 kwi 21:35