matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
Mati:
Cześć czy pomoże ktoś z tymi dwoma całkami?
23 kwi 20:08
Jerzy:
1) Podstawienie: lnx = t
23 kwi 20:47
Mati:
dzięki
23 kwi 20:48
bezendu:
4x−x
2
=−(x−2)
2
+4 u=x−2
23 kwi 20:51