matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź a f. Wykładniczej
Gość 1:
F(x) = 9
x
do wykresu tej funkcji należy A(a,5) oblicz a. Po podstawienie mam takie coś 5=3
2a
jak to dalej liczyć?
23 kwi 19:15
Jerzy:
9
a
= 5 ⇔ a = log
9
5
23 kwi 19:22
Janek191:
cd. = log
3
2
5 = 0,5 log
3
5
23 kwi 20:37