kont
jarek: Dobranoc
Jak znaleźć kont między dwiema prostymi?
np
y=ax+b
y=cx+d
22 kwi 23:43
22 kwi 23:44
ortografia:
A może "konto" w banku ?
22 kwi 23:44
jarek: czy ważne jest czy odejmę a1−a2 czy a2−a1 ?
bo łatwo się pomylić
22 kwi 23:47
Krzysiek60: A moze on ma wiele kont wiec jedno moze poswiecic .
22 kwi 23:47
Krzysiek60: nawet sie nie spodziewasz jak wazne
22 kwi 23:48
aniabb: dlatego tam jest wartość bezwzględna czyli moduł czyli te dwie pionowe kreski
żeby było obojętna kolejność odejmowania
22 kwi 23:49
marek:
|a1−a2|=|a2−a1|
22 kwi 23:49
Krzysiek60: Myslalem ogolnie o odejmowaniu , a tutaj chodzilo o wartosc bezwzgledna .
23 kwi 11:02