Basen
Krzysiek60:

Jest basen o wymiarach podanych na rysunku
Z jednej strony jest 4m wysoki a zdrugiej 2m
Trzeba wymienic wode w basenie Za 1m
3 placi sie 6,5 zl . Tyle samo za odprowadzene sciekow
Mi wychodzi 6500zl a w odpowiedzi jest 9750 zl
Licze tak 25*10*2= 500m
3
500m
3*6,5= 3250 musze to pomnozyc przez 2 bo wypust i napelnienie
22 kwi 22:04
aniabb: głębokość jest różna więc więcej niż 2
na upartego 25•10•3
22 kwi 22:08
Krzysiek60: No wlasnie albo bedzie 3 wymiany albo tak jak piszsesz przyjac glebokosc 3m
Tylko dlaczego 3m a nie 3,5m ?
22 kwi 22:12
aniabb: a tak po szkolnemu to trzeba postawić na bok i liczyć V graniastosłupa o podstawie trapezu
22 kwi 22:12
aniabb: bo jak równo rośnie to średnia jest w połowie
więc od 2 do 4 to akurat 3
22 kwi 22:13
aniabb:
| | (a+b)h | | 6•10 | |
Ptr= |
| = |
| =30 |
| | 2 | | 2 | |
V=30•25=750
22 kwi 22:15
Krzysiek60: Tak Aniu
tak to policzylem gdy wspomnials o odwroceniu .
Jeszcze brat dzwonil .
22 kwi 22:18