rozwiązywanie równań/nierówności kwadratowych
mik319: Rozwiąż:
a) równanie m2x2 =4 z niewiadomą x
b) nierowność mx2 > 0 z niewiadomą x
c) nierówność x2 > m2 z niewiadomą x
22 kwi 21:36
mik319: pomocy
22 kwi 22:19
the foxi:
| | 4 | | 2 | | 2 | |
a)x2= |
| ⇒ x= |
| ∨ x=− |
| , m≠0 |
| | m2 | | m | | m | |
22 kwi 22:25
aniabb:
a)dla m≠0
x
2=4/m
2
x=2/m lub −2/m
b) dla m>0 x=R/{0}
dla m≤0 sprzeczne
c) (x−m)(x+m)>0 xe(−
∞
m|)u(|m|;
∞)
22 kwi 22:28
aniabb: xe(−∞; |m|)u(|m|;∞)
22 kwi 22:28
aniabb: xe(−∞; − |m|)u(|m|;∞)
22 kwi 22:28