matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina
Kalafiorarz:
Czy równanie będzie miało rozwiązanie w x=−2
8−2x
2
=x+2
x+2
22 kwi 19:26
Kalafiorarz:
Bo wyszło mi, że x=−2 i x=2/3 Jak to będzie w tym przykładzie z dziedziną?
22 kwi 19:32
iteRacj@:
Nie dziel przez zero. D=R\{−2}
22 kwi 20:07