wyznacz niewiadomą
Beorn: Męczę się z tym wyrażaniem, może ktoś pomóc?
wyznacz w:
(j to liczba zespolona)
1
*R
jwC
1=
1
+R
jwC
22 kwi 19:07
Pytający:
1
R
+R=
jwC
jwC
1−R
=−R
jwC
1−R
jwC=
−R
R−1
w=
jRC
22 kwi 19:18
Beorn: udało mi się do tego samego dojść, ale okazało się że to nie jest dobra droga, miałem nadzieje
na jakiś skrót
Zadanie z elektroniki, ale zacinam się na matmie. Do tego doszedłem:
T−transmitancja
Z
T=
R1+Z
Xc*R2
1
*R2
jwc
Z =
=
Xc+R2
1
+R2
jwc
1
*R2
jwc
jwc
R2
*
=
1
+R2
jwc
jwc
R2jwc+1
R2
R2jwc+1
T =
R2
+R1
R2jwc+1
Teraz potrzebuję policzyć moduł z T ale cięzko mi poradzić sobie doprowadzaniem tego do jakiejś
przyjemnej postaci