n2 | n! | |||
{ | Tn = nTn−1 + | , n=2,3,4,... | ||
(n−1)2 | n−1 |
n2 | ||
{ | dla n ≥2 | |
(n−1)2 |
n! | ||
{ | dla n≥2 | |
n−1 |
(n−1)2 | ||
Sn = | ||
n! |
(n−1)2 | ||
{ | dla n≥2 | |
n! |
1 | (k−1)2 | |||||||||||||||
Tn = | ( 1*1*3 + S1*C1 + ∑k=2 do n | |||||||||||||||
| k! |
k! | ||
* | = | |
k−1 |
n! | n! | ||
(3+1+ ∑k=2 do n(k−1)) = | (3+1+ ∑k=1 do n−1(k)) << tutaj jest | ||
n2 | n2 |
1+(n−1) | (n−1)n | |||
∑k=1 n−1 (k) = | *(n−1)= | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |