|
|
| ||||||||||||||||||||||
(1+t)−3= | + | t+ | t2+... | |||||||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||
(1−4x)12= | + | 112−1(−4x)1+N{12} | ||||||||||||||
|
|
| ||||||||||||||||||||||
Czytelniej: (1−4x)1/2= | + | (−4x) + | (−4x)2+... | |||||||||||||||||||||
|
| ||||||||||||||
=(−)n | , czy jakoś podobnie. | ||||||||||||||
| ||||||||
A jak będzie z | ? | |||||||
| ||||||||
chodzi ci co będzie stało przy | ? | |||||||
| |||||||
11/2−n*(−4x)n | |||||||
| |||||||
można wyrazić przez symbol Newtona nie zawierający ułamków. Spróbuj. | |||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |