3√x | 34 | ||
+ | = a | ||
32 | 3√x |
t | 81 | ||
+ | = a /*t | ||
9 | t |
1 | |
t2 + 81 = a*t | |
9 |
1 | |
*t2 − a*t + 81 = 0 | |
9 |
−b | a | 6*9 | ||||
dla a=6 t0 = | = | = | = 3*9 | |||
2/9 | 2/9 | 2 |
−b | a | −6*9 | ||||
dla a=−6 t0= | = | = | <0 | |||
2/9 | 2/9 | 2 |
81 | ||
t1*t2 = | = 81*9>0 | |
1/9 |
a | ||
dla a∊(−∞;−6) t1+t1= | < 0 | |
1/9 |
a−√a2−36 | ||
t1 = | <1 | |
2/9 |
a+√a2−36 | ||
t2 = | ≥1 | |
2/9 |
2 | ||
a − √a2−36< | ||
9 |
2 | ||
a − | < √a2−36 | |
9 |
4 | 4 | |||
a2 − | a + | < a2−36 | ||
9 | 81 |
4 | 4 | |||
36+ | < | a | ||
81 | 9 |
4 | ||
9*36 + | < 4a | |
9 |
1 | ||
a > 81+ | ||
9 |
2 | ||
a+√a2−36 ≥ | ||
9 |
2 | ||
√a2+36 ≥ | −a | |
9 |
1 | ||
a = 6 i dla a>81+ | ||
9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |