matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o wytłumaczenie wzory skr.
Ania:
(sinα+cosα)
2
+2sinαcosα=
3
2
sin
2
α+cos
2
α + 2sinαcosα=
3
2
czemu nie jest użyty wzór skróconego mnożenia na dodawanie przy (sinα+cosα)
2
?
21 kwi 22:56
Ania:
dobra mam to!
21 kwi 22:59
Krzysiek60:
dalej
3
1+2sinα*cosα=
2
1
2sinα*cosα=
2
1
sin2α=
2
nie wiem co dalej chcesz robic
21 kwi 23:08