matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz resztę z dzielenia
sinusprzezkosinusdajdwaminus:
6 : 7 = ____ r. _____ Ile wynosi to działanie?Najbardziej zależy mi na reszcie. Nie chodzi mi o resztę, jaką wylicza kalkulator.
21 kwi 20:31
Krzysiek60:
=0 i r 6
21 kwi 20:36
Mila:
6:7= 0+reszta 6 bo 6=7*0+6 dzielenie z resztą:
http://www.math.edu.pl/narzedzia.php?opcja=podzielnosc-liczb
21 kwi 20:40