matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
granica:
4
Oblicz lim
x→0
x
2
Czy w takim przypadku, jak nie mam ani na co rozkładać, ani nic, mogę rozbić to na granicę lewostronną i prawostronną dla 0?
21 kwi 17:20
Janek191:
x
2
> 0
4
4
lim
= [
] = +
∞
x
2
0
x→0
21 kwi 17:27
Janek191:
4
Wykres funkcji f(x) =
x
2
21 kwi 17:28