1 | 1 | |||
|KL|= | d, |OS|= | d, |MN|=a√2 | ||
2 | 4 |
3 | ||
2)W ΔD'DS: |D'S|2=a2+( | *a√2)2⇔ | |
4 |
√34a | ||
|D'S|= | ||
4 |
a | x | a | x | |||||||||||||||||
3) ΔPOS∼ΔD'DS⇔ | = | ⇔ | = | |||||||||||||||||
DS | OS |
|
|
1 | ||
x= | a | |
3 |
1 | ||
|PS|2=(13a)2+( | a√2)2 | |
4 |
√34a | ||
|PS|= | ||
12 |
1 | √34a | √34a | a2√17 | |||||
4) PΔMND'= | *a√2*( | − | )= | |||||
2 | 4 | 12 | 6 |
a√2+0.5a√2 | √34a | a2√17 | ||||
PKLMN= | * | = | ||||
2 | 12 | 8 |
a2√17 | a2√17 | |||
PKLMD'N= | + | |||
6 | 8 |
7a2√17 | ||
PKLMD'N= | ||
24 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |