matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij że liczba...
ano:
uzasadnij że,
4
−
3
√
160
3
√
0,4
jest liczbą całkowitą
20 kwi 21:27
aniabb:
4•
3
√
10/4
−
3
√
160
=
3
√
160
−
3
√
160
= 0
20 kwi 21:30
Ajtek:
10
3
√
(4
3
*
)−
3
√
160
=
3
√
16*10
−
3
√
16*10
4
20 kwi 21:33