matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy :(
yoosti:
log
√
256
+log 32
log 32
proszę o pomoc w rozwiązaniu tego przykładu i objasnienia do zadania
20 kwi 19:57
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2815.html
20 kwi 19:59
yoosti:
log
√
256
+log 32
log 32
20 kwi 19:59
aniabb:
√
256
=16
20 kwi 20:00
aniabb:
albo
log2
4
+log2
5
4log2+5log2
=
= 9/5
log2
5
5log2
20 kwi 20:02
Janek191:
log
√
256
+ log32
log 16 + log 32
log 16*32
=
=
=
log 32
log 32
log 32
log 2
9
9 log 2
9
=
=
=
log 2
5
5 log 2
5
20 kwi 20:04