matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg o wyrazie ogólnym an=U{(n-2)!}{n!} * N{n}{2}
Bezsilny:
(n−2)!
n
2
Ciąg o wyrazie ogólnym an=
*
:
n!
A. jest rozbieżny do nieskończoności
1
B. jest zbieżny do
2
C. jest zbieżny do 0 D. nie ma granicy Odpowiedź B Bardzo proszę o rozpisanie, bo kompletnie mi nie wychodzi
20 kwi 13:06
Jerzy:
(n − 2)!
n!
1
a
n
=
*
=
n!
2!(n − 2)!
2
20 kwi 13:10
Bezsilny:
A jednak nie taki diabeł straszny jak go malują, dzięki wielkie
20 kwi 13:23