matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dyskretna
Iza:
Udowodnij indukcyjnie: 3
n+1
|2
3
n
+1 zał: 2
3n
+1=3
n+1
k teza L=2
3n+3
+1=8*2
3n
+8−7=8(2
3n
+1)−7=8*3
n+1
k−7 Co dalej mogę zrobić?
19 kwi 21:47
Basia:
trudno udowodnić fałsz dla n=2 masz 3
3
| 2
6
+1 27 | 65 a to nieprawda
19 kwi 22:46