matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
czesc:
możecie pomoc prosze? Oblicz pole całkowite i objętość
19 kwi 20:52
Mila:
1) P
c
=2*P
6−kąta
+6*6*12
6
2
√
3
36
√
3
P
6−kąta
=6*
=6*
=6*9
√
3
=54
√
3
4
4
P
c
=2*54+36*12 P
c
=540 [j
2
]
==========
2) V=P
6−kąta
*H=54
√
3
*12 V=648
√
3
[j
3
]
==========
19 kwi 22:08