matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tozsamośc trygonometryczna
Onooo:
Sprawdx tożsamość:
sin3α
sinα
−
cos3α
cosα
=2
8 lut 21:47
Bogdan:
Stosuj dużą literkę U przy zapisywaniu ułamków.
sin3α
cos3α
−
= 2
sinα
cosα
sin3α
cos3α
sin3α cosα − sinα cos3α
L =
−
=
=
sinα
cosα
sinα cosα
sin(3α − α)
2
2sin2α
=
*
=
= 2 = P
sinα cosα
2
sin2α
8 lut 22:04