Df=R\{-4,4}
Łysy: Wyznacz dziedzinę i miejsce zerowe f(x)=x2−x−2√x2−16
18 kwi 23:03
Filip: góra x2−x−2
dół √x2−16
18 kwi 23:09
Krzysiek60: Dlaczego df= r\{−4,4} skoro ma byc x2−16>0 bo masz wyrazenie pod pierwiastkiem
Dalej x2−x−2=0
Rozwiaz to rownanie i porownaj z dziedzina
18 kwi 23:11
Krzysiek60: Przepraszam dziedzine masz dobra . Ja to zle odczytalem .
18 kwi 23:18
iteRacj@:
Krzysiek dobrze napisałeś, x2−16>0
18 kwi 23:23
Krzysiek60: Dobry wieczor
iteRacj@
18 kwi 23:26
iteRacj@:
18 kwi 23:36