matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
pomocy!:
Wyznacz wartość funkcji f(x)=−x
2
−4x+1 dla x=3
√
2
−2
8 lut 21:39
DarekS:
−(3
√
2
−2)
2
−4*(3
√
2
−2)+1 = − (9*2 − 2*3
√
2
*2 − 4) − 12
√
2
+ 8 + 1 Pierwszy nawias to był wzór skróconego mnożenia
8 lut 21:47