matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
fabio:
x
lim (2−
)
x−5
x→5+ prosiłbym o rozwiązanie krok po kroku, a nie sam wynik. Z góry wielkie dzięki
18 kwi 19:48
Janek191:
x
5
lim ( 2 −
) = lim ( 2 −
) = 2 −
∞
= −
∞
x − 5
0
+
x→5
+
x→5
+
18 kwi 19:53
fabio:
wielkię dzieki
18 kwi 19:56