matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka jest roznica ciagu a2-a3 ???
Diabolina:
Dany jest ciag (an) okreslony wzorem an= − n
4
+n. Roznica a2 − a3 jest rowna: A. −64. B. 64. C. −102. D. 102
18 kwi 14:40
annabb:
B
18 kwi 15:36
Blee:
a
2
− a
3
= (−2
4
+ 2) − (−3
4
+ 3) = ....
18 kwi 15:54