W jakim punkcie wykres funkcji przecina os??
Diabolina: Wykres funkcji f(x)= − √5 (x−1) − 5/3 przecina os odcietych ukladu wspolrzednych w punkcie:
A. (3− √5/3, 0) B. (0, 1 − √5/3) C. (3+ √5/3, 0) D. ( √5 − 5/3, 0)
18 kwi 14:29
annabb: A jeśli ta trójka w mianowniku dotyczy całości
18 kwi 15:31
Audix: Nie. Dotyczy tylko 5/3, nie calosci
19 kwi 21:01
aniabb: mówiłam o odpowiedzi
19 kwi 21:16
Krzysiek60: Os odcietych to os OX wiec wiemy juz ze y=0
y=−
√5(x−1)−5/3
| | 5 | |
y= −√5x+√5− |
| (mnoze obie strony rownania przez 3 |
| | 3 | |
0= −3
√5x+3
√5−5
3
√5x= 3
√5−5
Nie ma takiej odpowiedzi
Sprawdz czy dobrze przepisana odpowowiedz B)
19 kwi 21:26
Audix: Dziekuje 💐
19 kwi 22:15