matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Ada:
Znajdź liczbę x, dla której wartość wyrażeń x+6, x , x−3, w podanej kolejności są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego
18 kwi 13:54
Mila:
x
2
=(x+6)*(x−3) Licz dalej sama
18 kwi 15:33
annabb:
x
2
=(x+6)(x−3) x=6
18 kwi 15:34