1 | n | |||
n∑i=1 | = | |||
i(i+1) | n+1 |
1 | 1 | 1 | n | |||||
zał : | + | +...+ | = | |||||
2 | 6 | n(n+1) | n+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | n+1 | |||||
+ | +...+ | +...+ | = | ||||||
2 | 6 | n(n+1) | (n+1)(n+2) | n+2 |
1 | 1 | ||
+...+ | ? czyli czy wiadomo co jest w drugim "wielokropku" w tezie? | ||
n(n+1) | (n+1)(n+2) |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
H2n+1= | + | +...+ | + | + | ||||||
1 | 2 | 2n−1 | 2n | 2n+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |