matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij
Tomek:
Dla ciagu zdefiniowanego rekurencyjnie udowodnic podana nierownosc a
n
=a
n−2
+2a
n−3
dla n>=3,a
n
>(
3
2
)
n
dla n>=1 z góry dzięki za pomoc
17 kwi 22:53
Basia:
a gdzie a
1
i a
2
?
17 kwi 22:58
Tomek:
a
0
=1,a
1
=2,a
2
=3,sorki
17 kwi 23:02